Търговище  -7 °CНеделя, 17- ти Януари
USD  1.61332 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Задържаха трима при акция за ограничаване разпространението на наркотици

Задържаха трима при акция за ограничаване разпространението на наркотици Източник: Интернет

Област

При проведена на територията на РУ-Търговище специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества, сa задържани двама водачи, управлявали МПС под въздействието на такива, като у тях са установени и притежавани наркотични вещества. При извършена на 13.01.2021 г. в 12,55 ч полицейска проверка в гр. Търговище: на ул. „Паисий“ – до кръстовището с ул. „Шейново“, е установено, че правоспособен 28-годишен водач от с. Пролаз, община Търговище, управлява собствения си лек автомобил „Мерцедес ЦЛК 320“ с търговищка регистрация след употреба на наркотичните вешества амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Check 3000”. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. При извършената проверка е установено още, че водачът държи у себе си 1,36 грама бяло кристалообразно вещество, което след направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество метамфетамин. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. Същият е известен на полицията с предишни деяния, свързани с наркотични вещества. При извършена на същия ден около 17,25 ч полицейска проверка на кръстовището на улиците „Симеон Филипов“ и „Граф Игнатиев“ в с. Голямо Ново, община Търговище, е установено, че правоспособен 39-годишен водач от същото село управлява собствения си лек автомобил „Ленд Роувър“ с търговищка регистрация след употреба на наркотичното вещество амфетамин, установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager  Drug Check 3000”. Водачът също е отказал кръвна проба за химическо изследване. При извършената проверка е установено още, че същият държи у себе си наркотично вещество с тегло 1 грам, което при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество амфетамин. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.
По случаите са е образувани бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 3 и по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс, по описа на РУ-Търговище. 
В хода на полицейската акция са проверени 19 лица и 10 МПС.
Друг мъж също е задържан в търговищко село в хода на специализираната операция  за притежавано от него наркотично вещество. При извършена на 13.01.2021 г. полицейска проверка на 37-годишен мъж от гр. Търговище е установено, че същият държи у себе си суха зелена тревиста маса с тегло 1,8 грама, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис, както и 4,52 грама суха тревиста маса – т.нар. друсан чай. При извършените последващи процесуално-следствени действия в дома му са установени и иззети: 4 електронни везни, 0,9 грама канабис, 35 семена от канабис и 7,05 грама амфетамин. Наркотичните вещества са иззети по съответния надлежен ред. 37-годишният е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. Същият е с криминалистически регистрации.По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище. 
Инфо Търговище 
 
 


Прочетете също
Top