Търговище  21 °CНеделя, 26- ти Юни
USD  1.85845 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Заместник-министър Таня Михайлова бе на посещение в Търговище

Заместник-министър Таня Михайлова бе на посещение в Търговище

Политика

Днес на посещение в град Търговище бе г-жа Таня Михайлова, заместник-министър на образованието и науката. Заедно с областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков и г-жа Елка Станчева – началник на РУО-Търговище, г-жа Михайлова присъства на открит урок при най-малките възпитаници на III ОУ „П. Р. Славейков” – гр. Търговище. Темата на занятието бе „Оценка на езиково-говорното развитие и графомоторните умения на първокласниците”. 

„Урокът на учениците от първи клас показа, че макар и само два месеца в класните стаи, а след това с изключителната активност на учителите и медиаторите има видими резултати. Ограмотяването върви както трябва и на този етап учениците са подготвени добре” – коментира заместник-министърът. 

На брифинг с журналисти г-жа Таня Михайлова заяви, че в Търговище се работи на изключително добро ниво в сферата на образованието и това се случва безспорно с подкрепата на местната власт, РУО и личната ангажираност на областния управител. „Когато всички имат една обща цел, се получават добрите резултати” – категорична бе тя.
Заместник-министърът подчерта още, че е впечатлена от стройната организация в училището по отношение изпълнението на противоепидемичните мерки, за което поздрави директора на учебното заведение г-жа Наталия Миланова. 

В Търговище зам.-министър Михайлова проследи и напредъка на ремонтните дейности, изпълнявани в III ОУ „П. Р. Славейков” – гр. Търговище и ПГ по земеделие – гр. Търговище. За реализирането им се влагат над 250 000 лв., целево финансиране от бюджета на МОН. 
Директорите на учебните заведения г-жа Н. Миланова и г-жа Бойка Казакова връчиха благодарствени плакети за голям принос и подкрепа в постигане на съвременна образователна среда на заместник-министъра, областния управител и началника на РУО.

„Благодарение на отпуснатите средства, се дава възможност да подобрим материално-техническата база в две училища в гр. Търговище” – подчерта от своя страна областният управител. Г-н Стайков изказа признателността си за съдействието, което МОН оказва за подобряване условията, при които се реализира учебно-възпитателния процес в област Търговище. 
Заместник-министър Михайлова и г-н Митко Стайков посетиха и РБ „Петър Стъпов” – Търговище. Директорът на институцията г-жа Росица Куцарова представи пред гостите нововъведени в работата на библиотеката съоръжения. Демонстрирани бяха възможностите на Сензорен информационен киоск, закупен по проект, финансиран от Министерството на културата по програма „Регионална дейност”. Той предоставя възможността гражданите и гостите на Търговище да се запознаят интерактивно с културни, исторически и природни забележителности в област Търговище, както и с личности от Търговищкия край. 
Представен бе и т.нар. стерилизатор за книги с UV лампи, чрез работата на който се позволява върнатите книги да се стерилизират на момента, а не да се карантинират 72 часа. Устройството е част от самостоятелно работно място за приемане на заетите от библиотеката книги, обособено по проект „Вписване на лица с трайни увреждания в екстремна и епидемиологична обстановка“, финансиран от Агенцията за хората с увреждания.
Инфо Търговище 
 
 


Прочетете също
Област 17.06.2022 г. 11:44:01 ч.
Област 17.06.2022 г. 11:44:01 ч.
Пожар в трактор
Top